Nieuws en publicaties

Hoe langer de besparing duurt, hoe groter het rendement

Laurina Nieukerke was vandaag te beluisteren bij BNR Nieuwsradio.

Lees verder

Private investeerder hijst asielzoekers uit de bijstand

Uniek Veldhovens project zet statushouders sneller op eigen benen

Veldhoven gaat als eerste gemeente in zee met een private investeerderom asielzoekers met een verblijfsstatus uit de bijstand tekrijgen. De Brabantse gemeente heeft hiervoor een zogenoemde social impact bond gesloten, een financieel contract bedoeld om met privaat geld een maatschappelijk probleem op te lossen.

Lees verder

Surmount Ventures op BeleggersFair

De BeleggersFair is het meest complete, leerzame en leuke beleggersevenement van Nederland. Een dag waarbij zowel mensen die hun eerste schreden op de beurs willen zetten als gevorderde beleggers die meer uit financiële markten willen halen op hun wenken worden bediend. Bekijk hieronder de paneldiscussie “Impactbeleggen” met Laurina Nieukerke.

Lees verder

Laurina Nieukerke te gast bij BNR Nieuwsradio

Vermogende Nederlanders gaan miljoenen investeren om de integratie van vluchtelingen te bevorderen. Dat doen zij via de Maatschappelijke Alliantie, een stichting die namens 250 bedrijfs- en familiefondsen opereert.

Lees verder

Aanjagers nieuwe leenvorm zien nog veel onwennigheid

Het met privaat geld verhelpen van maatschappelijke problemen krijgt in Nederland nauwelijks voet aan de grond, zo merken initiatiefnemers. Ze stonden er in Rotterdam zelf even van te kijken.

Lees verder

Social Impact bond Werkplaats Rotterdam Zuid (WRZ)

Op 1 september 2015 heeft Werkplaats Rotterdam Zuid (WRZ) de deuren geopend. Deze Social Impact Bond heeft ten doel om de komende vijf jaar 750 mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in Rotterdam Zuid aan een baan te helpen.

Lees verder

Cronenburg 75
1081 GM Amsterdam
The Netherlands
Telefoon: +31 (0)20 - 891 56 15
E-mail: info@socialimpactfinance.nl


© Social Impact Finance 2018. All right reserved.